Športnica in športnik leta 2022 v Celju sta atletinja Tina Šutej in deskar Tim Mastnak

Celje, 30 januar 2023 – Na prireditvi Športnik Celja 2022 smo v Narodnem domu Celje naziv športnik Celja za leto 2022 podelili atletinji Tini Šutej in deskarju na snegu Timu Mastnaku.

shadow
Od leve (slike prispeval Edi Einspieler): Saša Jeram, predsednica Športne zveze Celje, Matic Ian Guček, Martin Čater, Daša Grm, Tim Mastnak, Tina Šutej, Matija Kovač, župan Mestne občine Celje.
Prireditve sta se med drugim udeležila V.D. direktorja Mestne občine Celje Gregor Deleja, naš najboljši Olimpionik Miroslav Cerar, častni meščan Mestne občine Celje Jože Volfand, Bojan Šrot, nominirani športniki ter ekipe.
Za športnika oziroma športnico leta 2022 sta bila izbrana atletinja Tina Šutej iz Atletskega kluba Kladivar Celje in Tim Mastnak iz Sport klub M-Celje.
Izpostavljamo dosežke Tine Šutej: Tina je v skoku s palico bronasti medalji osvojila na evropskem prvenstvu v Munchnu in dvoranskem evropskem prvenstvu v Beogradu. Tina je v lanskem letu prvič v karieri zmagala tudi na tekmi Diamantne lige v švicarski Lozani.
shadow
Slika: Edi Einspieler – Tim Mastnak in Tina Šutej
shadow
Slika Edi Einspieler: Športnica in športnik Celja za leto 2022 – Tina Šutej atletinja iz Atletskega društva Kladivar, Celje in Tim Mastnak iz Sport klub M-Celje
Deskar na snegu, Tim Mastnak,  je lani v paralelnem veleslalomu v deskanju na snegu na olimpijskih igrah v Pekingu osvojil srebrno odličje. Tim je bil paralelnem veleslalomu v skupnem seštevku svetovnega pokala tretji.
Drugo uvrščena po številu prejetih glasov sta bila plezalka Sara Čopar, je v lanskem letu postala svetovna mladinska prvakinja v balvanskem plezanju in svetovna podprvakinja v težavnostnem plezanju, s srebrnim odličjem se je okitila tudi mladinskem evropskem prvenstvu v težavnostnem plezanju.
Atlet, Matic Ian Guček, v lanskem letu, je v teku na 400 metrov z oviramo je na svetovnem prvenstvu do 20 let v Kolumbiji osvojil 2. mesto in s časom 48,91 izboljšal 42 let star državni rekord Roka Kopitarja v tej disciplini.
shadow
Slika Edi Einspieler: Matija Kovač, župan mestne občine Celje, Matic Ian Guček in Saša Jeram, predsednica Športne zveze Celje
Tretje uvrščena sta bila umetnostna drsalka Daša Grm, V letu 2022 je osvojila 1. mesti na tekmah v umetnostnem drsanju na mednarodnih tekmovanjih v Ljubljani in Beogradu, devetič v svoji karieri je postala državna prvakinja.
shadow
Slika Edi Einspieler: Matija Kovač, župan mestne občine Celje, tretje uvrščena Daša Grm in Saša Jeram, predsednica Športne zveze Celje
Martin Čater V letu 2022 je na tekmah svetovnega pokala v smuku v Wengnu osvojil 6. in 10. mesto, na superveleslalomski preizkušnji za južno ameriški pokal v Čilu pa 2. mesto.
shadow
Slika Edi Einspieler: Matija Kovač, župan mestne občine Celje, tretje uvrščeni Martin Čater in Saša Jeram, predsednica Športne zveze Celje
Priznanja, ki sta jih podeljevala predsednica Športne zveze Celje Saša Jeram in župan Mestne občine Celje Matija Kovač, sta prejeli tudi najboljši ekipi v letu 2022. Najboljša moška ekipa je postal Rokometni klub pivovarna Laško – člani, V letu 2022 so celjski rokometaši osvojili 25. naslov državnih prvakov Slovenije.
shadow
Slika Edi Einspieler: Matija Kovač, župan mestne občine Celje, Aleks Vlah, RK Pivovarna in Saša Jeram, predsednica Športne zveze Celje
V ženski konkurenci je lovorika pripadla ekipi Košarkarskega kluba Cinkarna Celje – članice, Celjske košarkarice so v letu 2022 osvojile naslov prvakinj na državnem prvenstvu, pokalu Slovenije in mednarodni regionalni WABA ligi.
shadow
Slika Edi Einspieler: Maruša Seničar kapetanka Košarkarskega kluba Cinkarna Celje je prevzela priznanje za najboljšo žensko ekipo v letu 2022
Na prireditvi so bila priznanja podeljena tudi za posebne športne dosežke invalidom ter priznanja trenerjem za strokovno delo v letu 2022. Več o vseh nagrajencih si lahko ogledate v spletni strani športne zveze Celje.
shadow
Slika: Edi Einspieler – Mag. Hasan Ibrić je podelil priznanja športnikom z invalidom
Za dobro vzdušje je poskrbela odlična zasedba Gre za mlado skupino LPS, ki je v minulem letu z zmago na EMI poskrbela za veliko glasbeno presenečenje. Slovenijo so zastopali na Evrosongu in s tem dobili priložnost deliti svojo glasbo s celim svetom. Zdaj aktivno delajo na avtorski glasbi in stremijo k izdaji svojega prvega albuma.
shadow
Voditelja Andrej Krajnc in Dean Šuster sta blestela. Posebna zahvala Športni zvezi Celje, ki že od leta 1968 podeljuje priznanja športnikom, trenerjem, športnim delavcem in vsem ki pomagajo in povezujejo šport. Zahvala sponzorjem Grafika Gracer, Edvard Vengust, Aurea Art d.o.o., Fit media d.o.o., ŠD Slavko Šlander, Studio risar, Mestna občina Celje in TV Celje, ter vsem, ki ste pomagali pri organizaciji za uspešno izvedeno prireditev.
shadow
Slika: Edi Einspieler – Voditelja Andrej Krajnc in Dean Šuster