Športnica in športnik leta 2019 v Celju sta judoistka Tina Trstenjak in deskar Tim Mastnak

Celje, 27. januar 2020 – Na prireditvi Športnik leta 2019 smo v Narodnem domu v Celju naziv športnik leta za leto 2019 podelili judoistki Tini Trstenjak in deskarju na snegu Timu Mastnak.

Prireditve sta se med drugim udeležila podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek podžupan mestne občine Celje Vladimir Ljubek, pooblaščenec župana MOC Stane Rozman, predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek, naš olimpionik Miroslav Cerar, Dr. Janez Vodičar vodja inštituta za šport pri Fakulteti za šport in mnogi drugi pomembni Celjani.

Za športnika oziroma športnico leta 2019 sta bila izbrana deskar na snegu Tim Mastnak iz športnega kluba M-Celje in Tina Trstenjak iz Judo kluba Z’dežele Sankaku Celje. Izpostavljamo dosežke Tine Trstenjak: v lanskem letu peto mesto na svetovnem prvenstvu v Tokiu, prvi mesti je osvojila na tekmah za grand prix in grand slam v Zagrebu in Abu Dhabiju, druga pa je bila na tekmah grand slama v Parizu in Bakuju. Deskar na snegu Tim Mastnak, dobitnik malega kristalnega globusa v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu, svetovni prvak v paralelnem veleslalomu iz Park Citya, dvakratni zmagovalec tekem svetovnega in evropskega pokala ter državni prvak Slovenije v tej disciplini.

Drugo uvrščena po številu prejetih glasov sta bila judoistka Klara Apotekar, v letu 2019 je postala evropska prvakinja v kategoriji do 78 kilogramov, na svetovnem prvenstvu v Tokiu je osvojila 5. Mesto. Na tekmah grand slama v Dusseldorfu in Abu Dhabiju je bila prva in tretja, zmagala je na tekmi za grand prix v Tel Avivu.

Luka Janežič, v teku na 400 metrov četrti na evropskem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu, na tekmah diamantne lige je osvojil četrto, peto in sedmo mesto, na svetovnem prvenstvu v Dohi je osvojil 33 mesto. Je državni prvak v teku na 200 metrov.

Tretje uvrščena sta bila atletinja Martina Ratej, v metu kopja deseta na svetovnem prvenstvu v Dohi, 7. mesto pa je osvojila na tekmi diamantne lige v Londonu, zmagovalka atletskega pokala Slovenije ter 2. mesto na ekipnem prvenstvu 2. Lige v Varaždinu. Jernej Kruder je v lanskem letu zmagovalec tekme za svetovni pokal v balvanskem plezanju v Moskvi ter državni prvak Slovenije v hitrostnem plezanju.

Priznanja, ki sta jih podeljevala predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, sta prejeli tudi najboljši ekipi v letu 2019. Najboljša moška ekipa je postal Rokometni klub Pivovarna Laško, v letu 2019 osvojili so že 23. naslov državnih prvakov v zgodovini kluba. V pokalnem tekmovanju so osvojili 3. mesto, Slovenijo pa so še triindvajseto leto zapovrstjo zastopali v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju – ligi prvakov.

V ženski konkurenci je lovorika pripadla ekipi Košarkarskega kluba Cinkarna Celje, v mednarodni Jadranski WABA ligi so »Cinkarnarke« osvojile tretje mesto, petnajstič v zgodovini kluba so postale državne prvakinje, trinajstič pa so se veselile naslova pokalnih prvakinj Slovenije.

Na prireditvi so bila priznanja podeljena tudi za posebne športne dosežke invalidom ter priznanja trenerjem za strokovno delo v letu 2019. Več o vseh nagrajencih si lahko ogledate v priloženi brošuri.

Za dobro vzdušje je poskrbela odlična zasedba The Šlagers.

The Šlagers so: Lovro Gubenšek in Benjamin Hrastnik, trobenti, Naj Zazijal, Nika Dolar, Sašo Šonc, saksofoni, Matevž Rebevšek, pozavna, Žiga Žvižej, klavir, Jaka Jeršič, električna kitara, Matija Mervič, bas kitara, Gašper Hlupič, bobni.

Tradicionalno so priznanja prejeli športniki invalidi in športniki društva slabovidnih in gluhonemih. Priznanja je podeljeval Brane But za strokovno delo Mile Čepin.

Voditelja Saša Pukl in Andrej Krajnc prireditve sta blestela. Posebna zahvala sponzorjem Grafika Gracer, Edvard Vengust, Aurea Art d.o.o., Fit media d.o.o., ŠD Slavko Šlander, Studio risar, Mestni občini Celje in TV Celje, ter vsem, ki ste pomagali pri organizaciji za uspešno izvedeno prireditev.

Arhiv: Športnik leta 2018