RAZPIS ODBOJKA NA MIVKI JUNIJ – AVGUST 2014

Športna zveza Celje v sklopu aktivnosti projekta Šport za vse, razpisuje občinsko tekmovanje v odbojki na mivki, ki se bo pričelo predvidoma v ponedeljek 16.6.2014 ob 19 uri. Prijave sprejemamo po e-pošti: szc.celje@gmail.com do vključno 10.6.2014, oziroma do zapolnitve prijav maksimalnega števila 16 ekip.

Razpored tekem in igralni dan bo dokončno znan po zaključenih prijavah. Igralo se bo vedno po 19 uri ne glede na igralni dan.

pomembno obvestilo za vse, da PRIJAVNINE NI!

Prve tri zmagovalne ekipe bodo prejele pokale in kolajne. Igra se po pravilih Športne zveze Celje, izvleček pravilnika za odbojko na mivki spodaj.

ODBOJKA NA MIVKI

 Ekipo sestavljajo 4 igralci, v ekipi sta dva moška in dve ženski. Igra se do 2 dobljena seta. Igra se do 21 točk brez razlike. V primeru tretjega seta se igra do 15 točk na razliko dveh točk. Vsaka ekipa ima na tekmi 2 time outa.

 Odbojka na mivki se igra v času od mesecih junij, julij in avgust na letnem kopališču v Celju.

 1.      člen

Na vsakih sedem točk ekipi zamenjata strani na igrišču. Vsaka ekipa lahko izkoristi eno minuto odmora v vsakem nizu. Igralci stojijo v polju poljubno, servirajo krožno s poljubnega mesta izza osnovne črte. Server mora biti dobro viden, soigralec ga  ne sme zakrivati.

 2.      člen

Če se ekipa ne pojavi na igrišču ob določenem času, se tekma registrira z 2:0 za prisotno ekipo, odsotni ekipi pa se v skladu z pravilnikom odvzame  –1  točko.

 3.      člen

Ekipo sestavlja 6 tekmovalcev, s tem da igrajo štirje v polju. Menjave so možne samo moški z moškim in ženske z žensko. Na naslednji tekmi se sestava ekipe lahko spremeni. Za začetek tekme morata biti na igrišču vsaj trije tekmovalci(ke), od tega dva moška in ena ženska, drugače se tekma ne more začeti.

 4.      člen

Ekipa, ki se vede nešportno in je zaradi nje prekinjena tekma ali sama zapusti igrišče, se izključi iz turnirja in se ji odvzamejo vse točke.  Igralec, ki je bil izključen nima pravice nastopa na naslednji tekmi. V primeru težjega prekrška pa je lahko izključen do konca turnirja. O tem odloča vodja tekmovanja v soglasju z vodjem programa Športnih iger Celja.

 5.      člen

Nosilci (postavljene ekipe) so štiri najbolje uvrščene ekipe pomladanskega dela za jesensko tekmovanje, in štiri najbolje uvrščene ekipe v skupnem seštevku pretekle sezone za pomladansko tekmovanje.

Žreb za tekmovanje se predhodno izvede na Športni zvezi Celje.

 6.      člen

Zmaga ekipa, ki v pomladanskem in jesenskem času zbere največ točk. V primeru, da imata dve ekipi enako število točk si lahko delita mesto.

 

shadow