Celje, 31. januar 2022 – Na prireditvi Športnik leta 2021 smo v Narodnem domu Celje naziv športnik Celja za leto 2021 podelili judoistki Tini Trstenjak in atletu Luki Janežiču.

shadow

Od leve (slike prispeval Edi Einspieler): Vladimir Ljubek, podžupan Mestne občine Celje, Tina Trstenjak, Luka Janežič, Jan Ločnikar, Sara Čopar in Branko Črepinšek, predsednik Športne zveze Celje.

Prireditve sta se med drugim udeležila podžupan Mestne občine Celje Vladimir Ljubek, predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in nominirani športniki ter ekipe.

Za športnika oziroma športnico leta 2021 sta bila izbrana atlet Luka Janežič iz Atletskega kluba Kladivar Celje in Tina Trstenjak iz Judo kluba Z’dežele Sankaku Celje. Izpostavljamo dosežke Tine Trstenjak: v lanskem letu osvojila drugo mesto na Olimpijskih igrah v Tokiu, Japonska, prvo mesto na evropskem članskem prvenstvu v Lizboni, Portugal in prvo mesto na Grand Prix v Tel Avivu, Izrael.

shadow

Luka Janežič in Tina Trstenjak – Slika: Edi Einspieler

shadow

Slika Edi Einspieler: Športnica Celja za leto 2021 – Tina Trstenjak judoistka iz Judo kluba Z’dežele Sankaku Celje

Atlet Luka Janežič,  na olimpijskih igrah v Tokiu, Japonska je zasedel 15 mesto na 400m, šesto mesto je zasedel na evropskem prvenstvu v Torunu, Poljska in drugo mesto ekipno evropsko prvenstvo 2 liga, Stara Zagora, Bolgarija.

shadow

Luka Janežič – Slika: Edi Einspieler

Drugo uvrščena po številu prejetih glasov sta bila atletinja Tina Šutej je peta v skoku ob palici na olimpijskih igrah v Tokiu, Japonska, drugo mesto članice skok ob palici na evropskem prvenstvu Torun, Poljska in 1 mesto ekipno evropsko prvenstvo 2 liga Stara Zagora, Bolgarija. mednarodnem mitingu v dvorani v Francoskem mestu Clemont Ferand ter državna prvakinja

Jan Ločnikar, je v lanskem letu postal ekipni mladinski svetovni prvak U23 v slalomu na divjih vodah  v Tacnu, tretji je bil posamično v slalomu na divjih vodah mladinci na svetovnem prvenstvu v Tacnu, ter tretje mesto na mladinskem evropskem prvenstvu slalom na divjih vodah, Solkan.

Tretje uvrščena sta bila plezalka Sara Čopar, v letu 2021 je postala svetovna mladinska prvakinja v plezanju kombinacija in težavnosti, na istem tekmovanju je zasedla 2 mesto plezanje balvani, Veronezah, Rusija.

Tim Mastnak je v deskanju na snegu zasedel četrto mesto na svetovnem pokalu v Cortina d Ampezzo, Italija, dvanajsti je bil na  svetovnem pokalu deskanje na snegu paralelni veleslalom v Carezza, Italija.

Priznanja, ki sta jih podeljevala predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in podžupan Mestne občine Celje Vladimir Ljubek, sta prejeli tudi najboljši ekipi v letu 2021. Najboljša moška ekipa je postal Atletski klub Kladivar Celje – člani, v letu 2021 so osvojili naslov članskih državnih prvakov Slovenije.

shadow

Stane Rozman, predsednik Atletskega kluba Kladivar je prevzel priznanje za najboljšo moško ekipo v letu 2021 – Slika: Edi Einspieler

V ženski konkurenci je lovorika pripadla ekipi Košarkarskega kluba Cinkarna Celje – članice, v mednarodni Jadranski WABA ligi so »Cinkarnarke« osvojile četrto mesto, sedemnajstič v zgodovini kluba so postale državne prvakinje, petnajstič pa so se veselile naslova pokalnih prvakinj Slovenije.

shadow

Maruša Seničar kapetanka Košarkarskega kluba Cinkarna Celje je prevzela priznanje za najboljšo žensko ekipo v letu 2021 – Slika: Edi Einspieler

Na prireditvi so bila priznanja podeljena tudi za posebne športne dosežke invalidom ter priznanja trenerjem za strokovno delo v letu 2021. Več o vseh nagrajencih si lahko ogledate v spletni strani športne zveze Celje.

Za dobro vzdušje je poskrbela odlična zasedba Mešanega mladinskega pevskega zbora in inštrumentalisti I. gimnazije v Celju, zborovodja: Tomaž Marčič, v nadaljevanju programa so nas izjemno presenetili solo pevci. Prihajajo iz najstarejše celjske gimnazije – I. gimnazije v Celju. Tam ima umetniško ustvarjanje in udejstvovanje svoj domicil že od nekdaj.

Dijaki svoje talente pokažejo na številnih šolskih dogodkih, med njimi tudi na prireditvi Top classic, ki jo ob koncu leta pripravljajo že več kot tri desetletja.

Že v začetku prireditve smo jim lahko prisluhnili, ko so s solistko Nežo Zevnik naša ušesa pobožali s pesmijo Eltona Johna Circle od life.

Tokrat pa se nam Mešani mladinski pevski zbor in inštrumentalisti I. gimnazije v Celju predstavljajo s skladbo Phila Collinsa You’ll be in my heart. Nadaljevali Mešani mladinski pevski zbor in inštrumentalisti I. gimnazije v Celju Neža Zevnik, Tamara Šumej, prir. Tomaž Marčič:

TRENUTEK VEČNOSTI

solistka: Neža Zevnik

Matevž Šalehar – Hamo, prir. Peter Tovornik:

VSE LEPO ZA VSE

In zaključili prireditev z pesmijo Pharrell Williamsa, prir. Mark Brymer, Peter Tovornik:

HAPPY

shadow

Voditelja Saša Pukl in Andrej Krajnc prireditve sta blestela. Posebna zahvala Športni zvezi Celje, ki že od leta 1968 podeljuje priznanja športnikom, trenerjem, športnim delavcem in vsem ki pomagata in povezujeta šport, ter zahvala sponzorjem Grafika Gracer, Edvard Vengust, Aurea Art d.o.o., Fit media d.o.o., ŠD Slavko Šlander, Studio risar, Mestna občina Celje in TV Celje, ter vsem, ki ste pomagali pri organizaciji za uspešno izvedeno prireditev.

shadow

Voditelja Andrej Krajnc in Saša Pukl – Slika: Edi Einspieler