TEČEM DA POMAGAM 2019

KJE:
Špica Celje, Kettejeva 15, 3000 Celje (prizorišče)
PRIČETEK:
02.06.2019 ob 09:00
ZAKLJUČEK:
02.06.2019 ob 13:00
VSTOPNINA:
dobrodelni prispevek 10€
ORGANIZATOR:
Lions klub Celje Mozaik, dobrodelni ženski klub

v soboto, 2. junija 2018 regijski Lions in LEO klubi organizirajo dobrodelni tek in druženje na Špici v Celju pod imenom “Tečem, da pomagam“.

Tek na 6 km se bo začel ob 9:30 uri, sledila pa bo hoja oziroma tek na 3 km, v katerega bo vključen tudi obisk parka za slepe in slabovidne na posestvu Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje (Vrtnarske šole v Celju).
Tek na 6km bo imel tekmovalni pridih, saj bomo merili čas in tudi podelili nagrade najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam v posameznih kategorijah. Prijave na tek so možne pol ure pred tekom na Špici. Naj poudarimo, da je osnovna želja organizatorjev, da se udeleženci teka ali hoje bolje spoznajo z življenjem slepih, slabovidnih, gluhih in naglušnih ter paraplegikov. Ravno zaradi tega bodo od 10:30 ure dalje potekale različne delavnice kot so Tek z zavezanimi očmi, Hoja z belo palico, Prikaz brajeve pisave in predstavitve različnih društev. Poleg tega smo pripravili tudi bogat srečelov.

Dobrodelni prispevek za tek na 6km je 10€, v štartnini udeleženci prejmejo buff-večnamenski trak ali majico. Za pohod in ogled parka slepih je prispevek 5€ za odrasle in 2€ za otroke.

Na prireditvi bodo sodelovali: Društvo paraplegikov JZ Štajerske, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Celje, Društvo gluhih in naglušnih Celje, Društvo Sonček. Društva bodo predstavila težave in ovire, s katerimi se dnevno soočajo njihovi člani. Obiskovalcem se bosta predstavila s svojimi programi tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Celje in Policija.Utrinki iz leta 2018

shadow

Organizatorji dogodka:

LIONS klubi:   Celje, Celje Keleia, Celje Mozaik, Žalec
LEO klubi:       Celjski vitezi in Mavrice

Dogodek je v sklopu Meseca športa v knežjem mestu.

Lepo vabljeni vsi, ki želite preživeti prijetno dopoldne v dobrodelnem duhu, se pri tem razgibati, morda potegovati za medaljo, se družiti in narediti nekaj koristnega tudi za druge.