Športnica in športnik leta 2020 v Celju sta judoistka Tina Trstenjak in smučar Martin Čater

 

Celje, 25. januar 2021 – Na prireditvi Športnik leta 2020 smo v studiu TV Celje naziv športnik leta za leto 2020 podelili judoistki Tini Trstenjak in smučarju Martinu Čater.

Od leve (: Branko Črepinšek, predsednik Športne zveze Celje, Martin Čater, športnik celja za leto 2020 in Breda Arnšek, podžupanja Mestne občine Celje.

Prireditve sta se med drugim udeležila podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in nominirani športniki ter ekipe.

Za športnika oziroma športnico leta 2020 sta bila izbrana smučar Martin Čater iz Smučarskega kluba Celje in Tina Trstenjak iz Judo kluba Z’dežele Sankaku Celje. Izpostavljamo dosežke Tine Trstenjak: v lanskem letu osvojila prvo mesto na Grand slamu v Budimpešti, Madžarska, drugo mesto na Grand slamu v Dusseldorf, Nemčija in tretje mesto v Parizu, Francija. Smučar Martin Čater,  na svetovnem pokalu v smuku v Val d’iser, Francijaosvojil osvojil zlato odličje. Šesto mesto alpska kombinacija na svetovnem pokalu v Wengnu, Švica ter 13 mesto alpska kombinacija na svetovnem pokalu v Hinterstroder v Avstriji.

Martin Čater – Slika: Edi Einspieler

Drugo uvrščena po številu prejetih glasov sta bila atletinja Tina Šutej je tretja v skoku ob palici na mednarodnem mitingu v dvorani v Francoskem mestu Clemont Ferand ter državna prvakinja in pokalna zmagovalka na državnem prvenstvu.

Jernej Kruder, je v lanskem letu postal evropski prvak v balvanih v Moskvi, je še drugi na državnem prvenstvu Balvani in tretji v hitrostnem plezanju.

Tretje uvrščena sta bila ultra maratonka Nataša Robnik, v letu 2020 se je v Veroni udeležila 24 urnega teka in zasedla 2. mesto med ženskami absolutno, 1.mesto OPEN RACE ženske in 4. mesto v konkurenci ženske in moški. V 24 urah je z novim državnim rekordom pretekla 218.024 km, prav tako je na dolžini 100 milj tekla nov državni rekord (16 ur 6 minut), kar je 8 rezultat na svetu v letu 2020.

Luka Janežič je V teku na 400 metrov osvojil 2. mesto v Stockholmu in 6 mesto v Rimu. Je tudi državni prvak v teku na 400 metrov.

Priznanja, ki sta jih podeljevala predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, sta prejeli tudi najboljši ekipi v letu 2020. Najboljša moška ekipa je postal Nogometni klub Celje, v letu 2020 so prvič v 100 letni zgodovini kluba osvojili naslov državnih prvakov Slovenije. Slovenijo so zastopali v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo prvakov.

V ženski konkurenci je lovorika pripadla ekipi Košarkarskega kluba Cinkarna Celje, v mednarodni Jadranski WABA ligi so »Cinkarnarke« osvojile tretje mesto, šestnajstič v zgodovini kluba so postale državne prvakinje, štirinajstič pa so se veselile naslova pokalnih prvakinj Slovenije.  Priznanje je prevzela Maruša Seničar, namestnica kapetanke ekipe.

Na prireditvi so bila priznanja podeljena tudi za posebne športne dosežke invalidom ter priznanja trenerjem za strokovno delo v letu 2020. Več o vseh nagrajencih si lahko ogledate v priloženi brošuri.

Za dobro vzdušje je poskrbela odlična zasedba GCC Kvintet.

Glasbeni kvintet Gimnazije Celje – Center (GCC) so v času epidemije in šolskega dela na daljavo ustanovili učitelji glasbe na GCC z namenom povezovanja in širjenja optimističnih misli, dobre volje ter univerzalne govorice dobrega, ki jo v sebi nosi glasba. Zasedba redno ustvarja različne posnetke in sodeluje pri spletnih prireditvah šole, Društva GCC, ki povezuje nekdanje dijake, pa tudi na prireditvah drugih organizatorjev. GCC kvintet so profesorji Sašo Šonc, vokal, kita in kahon, Urban Kolar, vokal in trobenta, David Preložnik, vokal, Danijel Berden, vokal, Gregor Deleja, vokal.

Voditelja Saša Pukl in Andrej Krajnc prireditve sta blestela. Posebna zahvala sponzorjem Grafika Gracer, Edvard Vengust, Aurea Art d.o.o., Fit media d.o.o., ŠD Slavko Šlander, Studio risar, Mestni občini Celje in TV Celje, ter vsem, ki ste pomagali pri organizaciji za uspešno izvedeno prireditev.

Fotografije: Edi Einspieler

 BILTEN ŠPORTNIK CELJA 2020

Izid glasovanja ŠPORTNIK CELJA ZA LETO 2020