Športnica in športnik leta 2018 v Celju sta judoistka Tina Trstenjak in atlet Luka Janežič

shadow
 

Celje, 28. januar 2019 – Na prireditvi Športnik leta 2018 smo v Narodnem domu v Celju naziv športnik leta za leto 2018 podelili judoistki Tini Trstenjak in atletu Luki Janežič.

shadow

Prireditve sta se med drugim udeležila podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije gospod Bogdan Gabrovec predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek, Miroslav Cerar naš olimpionik in mnogi drugi pomembni Celjani.

  shadow

Podeljena sta posebna priznanja gospodu Miru Cerarju predsedniku olimpijske akademije pri OKS-ZŠZ in predsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdanu Gabrovcu.

Za športnika oz. športnico leta 2018 sta bila izbrana atlet Luka Janežič iz Atletskega kluba Kladivar in Tina Trstenjak iz Judo kluba Z’dežele Sankaku Celje. Izpostavljamo dosežke Tine Trstenjak: v lanskem letu osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu v Tel Avivu ter bronasto odličje na svetovnem prvenstvu v Azerbajdžanu. Tretja je bila na tekmah za Grand Slam v Parizu ter na Mastersu na Kitajskem. Atlet Luka Janežič, Luka Janežič je na evropskem prvenstvu v Berlinu, v teku na 400 metrov osvojil 5. mesto, sedmi pa je bil v isti disciplini na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Birminghamu.

shadow

 Drugo uvrščena po številu prejetih glasov sta bila atletinja Martina Ratej, ki je v lanskem letu dosegla; Martina je bila lani četrta na evropskem prvenstvu v Berlinu. Tretja in četrta je bila na tekmah diamantne lige v Londonu in Lozani, četrto mesto je osvojila tudi na evropskem zimskem pokalu v Leiri, met kopja.

  shadow

Tim Mastnak, je lani nastopil olimpijskih igrah v Pjong Čangu, kjer je v deskanju na snegu osvojil 16. Mesto. Pohvali se lahko tudi z zmagama na tekmah svetovnega pokala v Italiji in Švici.

  shadow

Tretje uvršena sta bila judoistka Anamari Velenšek, je v letu 2018 osvojila prvo mesto na grand prixu v Zagrebu ter 2. Mesto na grand prixu v Maroku.  Benjamin Lah je v lanskem letu postal evropski prvak v ju jitsu borbe, z bronastim odličjem se je okitil na svetovnem prvenstvu na Švedskem, tretji pa je bil tudi na tekmah evropskega pokala – grand slam – v Parizu in Gelsenkirchnu.

  shadow

Priznanja, ki sta jih podeljevala predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, sta prejeli tudi najboljši ekipi v letu 2018. Najboljša moška ekipa je postal Rokometni klub Pivovarna Laško, državni in pokalni prvaki Slovenije za sezono 2017/2018, zmagovalci 3. Mesto v mednarodni regionalni SEHA ligi ter udeleženci najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja – lige prvakov.
shadow

V ženski konkurenci je lovorika pripadla ekipi Košarkarskega kluba Cinkarna Celje, državne prvakinje Slovenije za sezono 2017/2018 v kadetski, mladinski in članski kategoriji ter 2. mesto v mednarodni Jadranski ligi WABA ligi.

  shadow

Na prireditvi so bila priznanja podeljena tudi za posebne športne dosežke invalidom ter priznanja trenerjem za strokovno delo v letu 2018. Več o vseh nagrajencih si lahko ogledate v priloženi brošuri.

Za dobro vzdušje je poskrbel  Vili Resnik in Ivy

shadow

 Tradicionalno so priznanja prejeli športniki invalidi in športniki društva slabovidnih in gluhonemih. Priznanja je podeljeval Miloš Rovšnik in za strokovno delo Miro Cerar.

  shadow

Voditelja Saša Pukl in Andrej Krajnc prireditve sta blestela. Posebna zahvala sponzorjem Grafika Gracer, Edvard Vengust, Fit media d.o.o., ŠD Slavko Šlander, Studio risar, Mestni občini Celje in TV Celje, ter vsem, ki ste pomagali pri organizaciji za uspešno izvedeno prireditev.

shadow

Fotografije: Edi Einspieler

 BILTEN ŠPORTNIK CELJA 2018