Be strong, be friends!

Otvoritev 50. Mednarodnih iger šolarjev – Taiwan 2016

 

S sloganom ‘’Bodite močni, bodite prijatelji!’’ so se včeraj, 12. julija 2016, v mestu Novi Tajpej na Tajvanu, uradno začele poletne Mednarodne igre šolarjev (International Children Games – ICG).

Slikovita ‘’parada bogov’’, ki predstavlja kulturo tajvanskega ljudstva, je na otvoritveni slovesnosti v športni dvorani Xinzhung v mestu Novi Tajpej v Tajvanu  pritegnila pozornost več kot 2000 mladih športnikov, starih od 12 do 15 let, ki bodo na igrah predstavljali šole iz 83 mest iz skupno 30 držav sveta.

Na letošnji jubilejni petdeseti uprizoritvi Mednarodnih iger šolarjev ICG bodo mladi športniki med seboj tekmovali v 9 športnih disciplinah (atletika, plavanje, rokomet, taekwondo, tenis, namizni tenis, košarka, nogomet, odbojka), tekmovanja pa bodo potekala od 13. do 15. julija na štirih lokacijah (Xinzhuang, Banciao, Shulin in Taishan).

Na igrah tudi letos sodeluje delegacija mladih športnikov mesta Celje, ki bo barve Slovenije zastopala v štirih športnih disciplinah (atletika, plavanje, taekwondo in rokomet).

Vsem udeležencem iger želimo veliko športnih uspehov in lepih trenutkov ob druženju z vrstniki iz vsega sveta.

 

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj slik delegacije Celja in video posnetek otvoritvene slovesnosti.

shadow

 

Več informacij o letošnjih Mednarodnih igrah šolarjev najdete na naslednjih povezavah:

http://www.icg-newtaipeicity2016.com/

https://www.facebook.com/2016ICG/