Mesec športa se je uradno začel!

Celje je športno mesto. Mestna občina Celje vseskozi vlaga v obnovo športne infrastrukture ter tako občanom zagotavlja kar najboljše pogoje za rekreativne in tekmovalne aktivnosti. Raznolika infrastruktura in naravne danosti poskrbijo za to, da v mestu živi veliko športnih panog. Podžupanja mag. Darja Turk je na novinarski konferenci dejala, da s projektom Mesec športa želimo vplivati na razvoj športnih vrednot za vse generacije ter na kvalitetno preživljanje prostega časa. Celjanke in Celjani bodo vse tedne v maju lahko izkoristili več kot 23 različnih športnih vsebin, vsi vikendi bodo rekreativno in tekmovalno obarvani, poskrbljeno bo tudi za otroško dogajanje. Lani se je v času prireditve Mesec športa na organiziranih tedenskih vadbah ter tekmovalnem delu skupaj zabeležilo več kot 22.000 obiskov. Novost v letošnjem Mesecu športa je Pump Track poligon, ki je v velikosti 290 m² vozne površine. Urejen poligon je v svetu gorskega kolesarstva je že dobro uveljavljen, saj ga uporabljalo tekmovalci za priprave na tekmovalno sezono. Za kondicijske in koordinacijske treninge ga uporabljajo tudi športniki iz drugih panog in disciplin. Podlaga je asfaltirana, zato je primerna tudi za uporabnike skirojev, rolerjev in rolk. Tudi poligon ob stanovanjskem naselju Pod kostanji je že dobro obiskan, saj je primeren za vožnjo z  različnimi športnimi rekviziti.

Odprtje pump track poligona v nedeljo, 6. maja, od 16. ure dalje

V nedeljo se obeta zanimiv dan, ki bo postregel z animacijskim in tekmovalnim programom za najmlajše, tekmo pump track lige, nastopi kolesarjev, akrobatov ter vrhunskega deskarja, Celjana Roka Marguča, vse to pa bo popestril tudi DJ.

Plezalni center

Še ena novost letošnjega Meseca športa je nov plezalni center, ki je zaživel v nedavno odprti telovadnici pri I. osnovni šoli Celje. V plezalnem centru bo lahko hkrati plezalo več kot dvajset ljudi. Na hitrostni in visoko težavnostni steni so vgrajena tudi avtomatska samovarovala, na balvanski plezalni steni pa  Moon Wall (računalniška povezava z aplikacijo in izbor več tisoč vrst plezalnih smeri). Dan odprtih vrat v plezalnem centru bo v soboto, 12. maja.

Projekt Mesec športa je razdeljen na tekmovalno-rekreativne programe, ki bodo potekali ob koncih tedna ter na brezplačne programe, imenovane Šport za vse. Nosilec slednjih je Športna zveza Celje. Vodja projekta Mag. Hasan Ibrić je na novinarski konferenci dejal, da je bil nad obiskom preteklo leto pozitivno presenečen ter pozval vse zainteresirane, da se zaradi množičnega obiska na brezplačne programe prijavijo pravočasno tako, da izpolnijo prijavnico na spletni strani Športne zveze Celje (www.szc.si/). Za zaključek meseca športa bo v starem mestnem jedru v soboto, 26. maja, že tradicionalni 9. nočni tek, naslednji dan Športna nedelja na Šmartinskem jezeru in prvo soboto v juniju Tek očkov na igrišču IV. osnovne šole Celje.

Vsi ki želijo poskusiti katero od vadb je dostopno vsem. Zaradi lažje organizacije in sprotnega obveščanja vadečih je potrebna prijava, ki jo dobte na spletni strani Športne zveze Celje in pri trenerjih pred začetkom vadbe.

Vabljeni vsi, da z špoprtom premagamo vsakdanje težave, ob druženju vam zagotovo bo to uspelo.

shadow