TEČEM DA POMAGAM 2018

KJE:
Špica Celje, Kettejeva 15, 3000 Celje (prizorišče)
PRIČETEK:
02.06.2018 ob 09:00
ZAKLJUČEK:
02.06.2018 ob 12:00
VSTOPNINA:
dobrodelni prispevek 10€
ORGANIZATOR:
Lions klub Celje Mozaik, dobrodelni ženski klub

v soboto, 2. junija 2018 regijski Lions in LEO klubi organizirajo dobrodelni tek in druženje na Špici v Celju pod imenom “Tečem, da pomagam“.

Pijave od 9:00 dalje. Tekači se bodo ob 9:30 pomerili na teku na 6 km. Najboljšim v posameznih kategorijah bodo podeljene medalje. Ob 10.30 bo krajši tek ali hoja od Špice do parka slepih, ki se nahaja na vrtu Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti, kjer bodo predstavljene aktivnosti in animacije za spoznavanje življenja slepih.
Z nami bosta tudi alpska smučarja, reprezentanta v hitrih disciplinah, MARTIN ČATER IN BOŠTJAN KLINE.

Štartnina-dobrodelni prispevek za tek na 6km je 10 EUR. Udeleženci bodo v štartnini prejeli BUFF- večnamenski trak. Prispevek za udeležbo na obisku parka slepih je 5 EUR za odrasle in 2 EUR za otroke. Program prireditve bo spremljal bogat SREČELOV in vrsta zanimivih aktivnosti.

NAMEN: Zbrana sredstva na prireditvi bodo namenjena ureditvi parka na Golovcu z imeni rastlin v brajevi pisavi, da bodo slepi in slabovidni varovanci doma lahko spoznavali rastline v parku na sebi prijazen način.

Na prireditvi bodo sodelovali: Društvo paraplegikov JZ Štajerske, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Celje, Društvo gluhih in naglušnih Celje, Društvo Sonček. Društva bodo predstavila težave in ovire, s katerimi se dnevno soočajo njihovi člani. Obiskovalcem se bosta predstavila s svojimi programi tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Celje in Policija.

Utrinki iz leta 2017

shadow

Organizatorji dogodka: LIONS klubi: Celje, Celje Keleia, Celje Mozaik, Žalec, Trbovlje, LEO klubi: Celjski vitezi in Mavrice
Dogodek je v sklopu Meseca športa v knežjem mestu.

Lepo vabljeni vsi, ki želite preživeti prijetno dopoldne v dobrodelnem duhu, se pri tem razgibati, morda potegovati za medaljo, se družiti in narediti nekaj koristnega tudi za druge.