Moja olimpijska norma

 

OLIMPIJSKA NORMA TUDI V CELJU!

Olimpijska norma je promocijski projekt, s katerim želi OKS-ZŠZ spodbuditi slovenski narod h gibalni aktivnosti in rekreaciji v prostem času. Cilj projekta je promocija učinkov redne strokovno vodene vadbe, ki edina zagotavlja pozitivne zdravstvene učinke, ki jih prinaša gibalna aktivnosti.

Zakaj?

Da tudi vi na lastni koži izkusite, kako se počutijo naši olimpijski športniki! Kakšni so občutki, ko moraš vedno znova prestavljati meje svoje vzdržljivosti in zmogljivosti, kako je trenirati pod budnim očesom strokovne ekipe športnega zdravnika, fizioterapevta, športnega psihologa, nutricionista in trenerja ter kako pomembna je vloga navijačev.

Vsak dogodek (7.4.- Postojna; 8.4. – Kranj; 9.4. – Celje; 14.4. – Velenje; 15.4. – Novo mesto; 16.4. – Koper; 18.6. – Ljubljana) bodo obiskali tudi olimpijci in s prve roke boste lahko izvedeli, kako potekajo njihove priprave, kaj jih žene naprej in kakšna so njihova tiha pričakovanja. In nenazadnje boš morda prav ti tisti, ki je dosegel ali presegel svojo olimpijsko normo in si ogledal zimske olimpijske igre v južnokorejskem Pjongčangu!

Kako se prijaviš?

Sodeluješ tako, da se udeležiš enega od dogodkov ali pa si na svoj pametni telefon naložiš aplikacijo Team Slovenia (App Store | Google Play) in testiranje med 6. in 30. aprilom opraviš kar sam. Tvojo telesno pripravljenost bomo izmerili s Cooperjevim testom na 2.400 m, kar bo predstavljalo tvojo izhodiščno telesno pripravljenost, rezultat pa bo služil za osnovo, na podlagi katere bo Roman Kejžar, uradni trener projekta, določil tvojo olimpijsko normo, ki jo boš lovil na zaključnem dogodku 17. junija v Ljubljani.

Nagradna igra

Tisti, ki boste dosegli ali presegli normo na zaključnem dogodku (in ste se udeležili katerega od prvih testiranj) ali pa boste prvo in zaključno testiranje opravili preko mobilne aplikacije Team Slovenia, se boste uvrstili v žrebanje za glavno nagrado –  ogled olimpijskih iger v Pjongčangu!

Potek testiranj

Prva testiranja bodo preko mobilne aplikacije mogoča v obdobju od 6. do 30. aprila 2017. ali pa na enem izmed 7 dogodkov. Obdobju prvih testiranj sledi pripravljano obdobje. V tem času boste na spletnem mestu (mojanorma.si) in preko mobilne aplikacije deležni predlogov treningov, nasvetov, smernic in motivacije strokovnjakov, ki sodelujejo tudi z olimpijskimi športniki in jim s svojim znanjem pomagajo do uspehov in olimpijskih kolajn. To obdobje traja približno 8 tednov.

Če ste v tem času uspeli napredovati in izboljšati svojo telesno pripravljenost, boste to lahko preverili v mesecu juniju. Tisti, ki ste to že prvič storili preko mobilne aplikacije, boste zaključno testiranje lahko opravili v času med vključno, 8. junijem 2016 in 16. junijem 2017 do 15. ure. Tisti, ki pa ste svojo telesno pripravljenost zmerili na enem od naših prvih dogodkov, pa boste lahko preverili, če ste dosegli svojo olimpijsko normo, na zaključnem dogodku v Ljubljani, 18. junija 2017.

V Ljubljani bomo med vsemi, ki ste dosegli ali presegli svojo olimpijsko normo, izžrebali nagrajenca, ki bo odletel v Pjongčang ter si na ogledal zimske olimpijske igre v živo! Podelili bomo še kopico drugih privlačnih nagrad.

Potek dogodkov

Zagotoviti vam želimo čim boljšo olimpijsko izkušnjo in z njo čim bolj osebno obravnavo olimpijske strokovne ekipe. Zato vas vljudno naprošamo, da se izbranih terminov posameznih dogodkov držite in ste na lokaciji pravočasno.

Vsako polno uro vas bomo sprejeli v akreditacijskem centru, kjer vas bo ekipa Moje olimpijske norme seznanila s potekom aktivnosti in usmerila v ustrezne cone. Dvajset minut čez polno uro se boste v ogrevalni coni pod nadzorom trenerja ustrezno pripravili na testiranje in ogreli. Vsako polovico polne ure bo na vrsti skupinski štart (maksimalno 25 udeležencev) Cooperjevega testa (2.400 m).

Po opravljenem testiranju boste imeli čas, da se posvetujete s strokovnjaki olimpijske ekipe ali udeležite delavnice, kjer se boste seznanili s smernicami za pravilno in učinkovito izboljšanje telesne pripravljenosti glede na vaš izhodiščno izmerjeni rezultat Cooperjevega testa.

 

Število prijav na posamezno uro vsakega izmed sedmih dogodkov je omejeno zgolj na 25 posameznikov, zato s prijavo pohitite! Prijavite se na http://mojanorma.olympic.si/

»Čutim tvoj utrip, delim tvojo željo… Doživi svojo olimpijsko izkušnjo in doseži svojo olimpijsko normo. Pridi in si dokaži da zmoreš!«

 

Četrtfinale rokometnega prvenstva za dijake – Celje dvorana Golovec 12.1.2017

 

Rokometno prvenstvo dijaki

 

Program športnih aktivnosti v času zimskih šolskih počitnic od 20.2.2017 do vključno 24.2.2017

 

Celje, 14. februar 2017 – v času zimskih šolskih počitnic bo Športna zveza Celje od 20. do vključno 24. februarja celjskim otrokom, osnovnošolski in srednješolski mladini ter študentom omogočila udeležbo v različnih športnih aktivnostih, ki se bodo odvijale na športnih objektih v Mestni občini Celje.

Brezplačno izvedbo programa omogočajo Športna zveza Celje, Mestna občina Celje in Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji. Program bo potekal skupaj pet dni, vanj pa so vključene aktivnosti v plavanju, drsanju, kegljanju, badmintonu, namiznem tenisu, plezanju, smučanje na otroškem poligonu, gibanje je učenje in borilnih športih. Koordinator in operativni izvajalec programa je Športna zveza Celje.

Uporaba programov je v času poteka aktivnosti brezplačna in na lastno odgovornost, vstop pa je možen do dovoljenega števila obiskovalcev v posameznem objektu. Za vse svoje osebne stvari odgovarjajo udeleženci sami, zato Športna zveza Celje priporoča, da udeleženci s seboj ne nosijo večjih vsot denarja ter vrednostnih predmetov.

ZIMSKE FEBRUAR 2017

Zimske šolske počitnice – februar 2017

Program

 

Plakat

Počitniški program – februar 2017

125_let_logo_ico

Plakat – zimske šolske počitnice 2017

 

 

RAZPIS REKREATIVNIH TEKMOVANJ CELJSKE REGIJE – 2017

Športna zveza Celje v letu 2017 razpisuje rekreacijska tekmovanja v naslednjih disciplinah:

  1. Badminton
  2. Odbojka
  3. Odbojka na mivki
  4. Namizni tenis
  5. Vlečenje vrvi
  6. Petereboj

V prilogi spodaj najdete razpis, pravilnik in prijavnico za športne aktivnosti za leto 2017. Prosimo vas, da se pri prijavah držite rokov zaradi lažjega planiranja. Ekipe pa prosimo, da izpolnjene prijavnice pošljete skupaj s podatki o kontaktnih osebah, da lažje izvajamo naše dejavnosti in da se lahko pravočasno pripravijo razporedi tekem.

Igralni dan za odbojko tudi v letošnjem letu ostaja enak; to je ob torkih od 18 – 21 ure. Več podrobnosti pa bomo objavili v naslednjih dneh.

 

    ŠPORTNE IGRE CELJSKE REGIJE 2017

    Razpis ŠIC 2017    

    Pravilnik ŠICR -2017   

    Prijavnica – Odbojka 2017   

pdf-icon-png-17 pdf-icon-png-17

microsoft_word_doc_logo-svg

 

 

POČITNIŠKI PROGRAMI – ZIMA 2016

 

Spoštovani,

Športna zveza Celje tako kot vsako leto tudi letos v času zimskih šolskih počitnic od 27. – 30.12.2016 celjskim otrokom, osnovnošolski in srednješolski mladini ter študentom omogoča udeležbo v različnih športnih aktivnostih, ki se bodo odvijale na športnih objektih v Mestni občini Celje.

shadow

Program, ki ga sofinancirata Mestna občina Celje in Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji, bo potekal skupaj 4 dni, vanj pa so vključene aktivnosti v badmintonu, kegljanju, namiznem tenisu, plavanju, borilnih veščinah, drsanju in športnem plezanju.

 

Zimske počitnice 2016

Program


Plakat

Program zimskih počitnic

125_let_logo_ico

Plakat – zima 2016

 

Koledar rekreacije 2017

 

Sodelujte pri novem štetju kilometrov, ur in kalorij rekreativcev!

 

Organizatorji športnorekreativnih, turističnorekreativnih in gibalnorekreativnih dogodkov lahko izkoristite brezplačen vpis podatkov v KOLEDAR REKREACIJE 2017. Vanj lahko vpišete katero koli prireditev, kot so na primer: planinski izlet v gore ali sredogorje, turističen pohod ali pohodni izlet, test hoje na 2 km, tekaški maraton ali polmaraton, krajši cestni ali izvencestni tek, gorski tek kros, Cooperjev tekaški preizkus, gorskokolesarski ali cestni kolesarski izlet ali maraton, kronometer ali rekreativna kolesarska dirka, triatlon ali duatlon, smučarski tekaški maraton, alpska smučarska tekma, plavalni maraton ali Cooperjev plavalni preizkus, jamarski izlet, malonogometni, odbojkarski ali košarkarski turnir, plesni, smučarski ali kakšen drug tečaj, oziroma katero izmed drugih aktivnosti, ki je namenjena rekreativcem …

Podatke o enem ali več dogodkih vpišite v informacijski sistem REKREACIJA.SI (prej si enostavno in brezplačno uredite dostop) ali po elektronski pošti sporočite vsaj osnovne podatke: naziv, datum, panoga, kraj, organizator, kontaktni podatki (telefon, spletna stran, e-pošta …), po možnosti pa tudi kratek opis.

 

Podatke vpišite do PETKA, 9. DECEMBRA 2016. Več informacij najdete v spodnji datoteki:

 

Koledar-rekreacije – 2017 – nagovor

Počitniški programi – JESEN 2016

 

Spoštovani,

Športna zveza Celje tako kot vsako leto tudi letos v času jesenskih šolskih počitnic od 2. – 4.11.2016 celjskim otrokom, osnovnošolski in srednješolski mladini ter študentom omogoča udeležbo v različnih športnih aktivnostih, ki se bodo odvijale na športnih objektih v Mestni občini Celje.

shadow

Program, ki ga sofinancirata Mestna občina Celje in Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji, bo potekal skupaj 3 dni, vanj pa so vključene aktivnosti v badmintonu, kegljanju, namiznem tenisu, plavanju, borilnih veščinah, drsanju in športnem plezanju.

Jesenske počitnice 2016

Program

 

Plakat

Program jesenskih počitnic

125_let_logo_ico

Plakat – jesen 2016

Evropski teden športa 2016

Več informacij nadete na www.ewos.olympic.si

 Čas je za gibalno aktivnost  #BEACTIVE!

 

2016 WWD prijavnica

 

Podpis pogodbe med Olimpijskim komitejem Slovenije, Športno zvezo Celje in Mestno občino Celje o delovanju regijske pisarne

 

Celje, 6. julij 2016 – danes je Mestna občina Celje podpisala pogodbo z Olimpijskim komitejem Slovenije in s Športno zvezo Celje o delovanju regijske pisarne. Pogodbo, ki poglablja sodelovanje med športnimi zvezami in društvi v regiji, so podpisali župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije mag. Janez Sodržnik in predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek. Dogodku so prisostvovali tudi vodja nove regijske pisarne Hasan Ibrić, z Mestne občine Celje pa vodja Oddelka za družbene dejavnosti Polona Ocvirk in vodja Službe za predšolsko vzgojo, izobraževanje, socialo, zdravstvo, kulturo šport in investicije mag. Barbara Gorski.

Podpis pogodbe o delovanju regijske pisarne sodi med enega izmed ciljev Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ), saj vzpodbuja k proaktivnemu sodelovanju med športnimi zvezami in društvi v širši celjski regiji. Pogodba opredeljuje delovanje regijske pisarne in ne obremenjuje proračuna Mestne občine Celje, ker gre za redno delovanje Športne zveze Celje.
Podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije mag. Janez Sodržnik je ob podpisu pogodbe povedal: »Eden od pomembnih ciljev, ki si ga je zadalo novo vodstvo OKS-ZŠZ v mandatnem obdobju 2014-2018,  je ponovna vzpostavitev regijskih pisarn OKS-ZŠZ. Želimo jih  vzpodbuditi k njihovemu proaktivnemu sodelovanju in za to jim tudi zagotavljamo  ustrezna sistemska sredstva za delovanje. Cilj je, da vsaka regijska pisarna spodbudi v letošnjem letu ustanovitev vsaj ene občinske ali medobčinske športne zveze, ki bo pokrivala interese društev v občinah, kjer le-ta niso interesno povezana. Regijska pisarna Celje, ki jo je ustanovil OKS-ZŠZ, z današnjim podpisom pogodbe prične formalno s svojim delovanjem tudi ob podpori občine. Verjamemo, da bo regija tudi ob pomoči regijske pisarne OKS-ZŠZ Celje še naprej tako uspešna v športno tekmovalnem smislu predvsem pa, da bo šport postal pomembna prvina kakovosti življenja čim večjemu številu prebivalcev v regiji.«
Glavne naloge nove regijske pisarne so pomoč občinskim športnim zvezam v regiji pri uresničevanju dogovorjenih programov razvoja športa ter pomoč športnim društvom v občinah, v katerih ni ustanovljenih športnih zvez pri zastopanju njihovih interesov v matičnih občinah. Prizadevali si bodo za zbiranje podatkov o športnih programih – kot so prireditve in vadbe – v enoten športni koledar na spletno stran www.infosport.si. Povezovali se bodo z lokalnimi mediji in skrbeli za obveščanje a aktualnih športnih dogodkih in tovrstnih aktivnostih v regiji. Predsednik športne zveze Celje Branko Črepinšek je poudaril, da ustanovitev regijske pisarne predstavlja velik korak naprej v poglabljanju sodelovanja med vsemi tremi deležniki, torej civilne športne sfere, politike in državnih institucij za kreiranje novih pristopov za učinkovit razvoj športa skladno z nacionalnim programom športa. »Ker bo vodenje regijske pisarne ustrezno strokovno podprto, lahko upravičeno pričakujemo zelo dobre učinke v  relativno kratkem času,« je še zaključil Črepinšek. Župan Bojan Šrot je strnil, da se nadeja izjemno dobrega sodelovanja regijske pisarne z Mestno občino Celje in verjame, da bo to pripomoglo k še boljši in bolj raznovrstni ponudbi športnih aktivnosti tako v Celju kot tudi širši regiji.

Nosilka regijske pisarne Celje je Športna zveza Celje. Sedež pisarne, ki jo vodi Hasan Ibrić, je športna zveza Celje, Dečkova cesta 1, 3000 Celje.

shadow

 

 

14. TURNIR V ODBOJKI NA MIVKI

(za pokal Jakoba Sketa)

 

Plakat-Turnir odbojka na mivki - 2.7.16 - vabilo-page-001

 

NOVICE DRUŠTVA FATBURN: Nočni tek, triatlon, kolesarski maraton, urbani gladiator

Velenje, Laško

 

 

Nočni tek Galactica Velenje

Tek na 5 km in 10 km s startom in ciljem izpred Wellness centra Galactica v Velenju. START BO OB 21.00 uri. Prijave na dan dogodka sprejemamo od 19.00 ure naprej.

  • Bogate nagrade
  • Vrhunski ambient

20160630125920548_540_764_1_0

 

Definitivno eden izmed najlepših slovenskih triatlonov

 

CIC AKVATLON, AKVATLON, TRIATLON ZA VSAKOGAR, ŠTAFETNI TRIATLON ZA VSAKOGAR, OLIMPIK TRIATLON, ŠTAFETNI OLIMPIK TRIATLON.

  • Nove trase
  • Bogate nagrade
  • Vrhunski ambient

Dogodek, ki ga ne smete zamuditi šteje letos za pokal Alpe adria in Slovenski pokal.

Fatburn 2

 

3. Kolesarski maraton GALACTICA vabi

 

Prelepa kolesarska trasa, ki udeležence iz Velenja vodi do Mozirja, Rečice, Ljubnega, Gornjega gradu, kjer je okrepčevalnica. Vrača pa se skozi Zadrečko dolino do Nazarja, Letuša in mimo Šmartnega do Velenja.

Zakolesari z nami v počitnice

Fatburn 3

 

Urbani gladiator Laško

 

V mestu Piva in cvetja še zadnji letošnji gladiator pred poletnimi počitnicami:

  • vrhunske in neprezahtevne trase,
  • super ambient,
  • bogate nagrade.

Že imaš svojo ekipo?

Fatburn 4